Ažuriranje Link Disavow alata

Posted on Posted in SEO Vijesti, Web i Tehnologija

disavow

John Mueller nedavno je objavio [1] da je link disavow alat imao malu nadogradnju. Google-ov tim ga je učinio malo “pametnijim” i sigurnijim za uporabu dodavanjem opcije koja provjerava česte pogreške korisnika. Tako će alat automatski označiti potencijalne probleme nakon uploada te dozvoliti webmasteru ispravljanje grešaka i ponovni upload.

Mi smo, naravno, odmah testirali ovu novu opciju tako što smo upload-ali dokument sa greškama u link disavow alat.

Sadržaj je bio ovakav:

http://google.com
domain http://google.com
text
777

Kada smo pokušali upload-ati ovaj dokument dobili smo sljedeću poruku o pogreški:

Disavow obavijest

Također smo dobili objašnjenje [2] kako raditi sa disavow dokumentima u slučaju migriranih internetskih stranica (redirektanih domena). Moje pitanje je: “Ako dodam stare i nove linkove u novi link disavow dokument, da li je potrebno imati dva disavow dokumenta (po jedan za svaku domenu) ukoliko je cijela internetska stranica prebačena na novu domenu te podešena 301 redirekcija?”

U većini slučajeva, kada je Google svjestan da su stranice prebačene na novu domenu, dovoljno je imati samo jedan disavow dokument i to za novu domenu. John je ipak rekako kako bi on osobno postavio disavow dokument za obje domene, naročito ako je redirekt nedavno implementiran.

Dobra vijest je da možete uploadati isti dokument za obje domene što će Vam uvelike uštedjeti vremena.

1. http://youtu.be/kv7u4-MU-8k?t=42m25s []
2. http://youtu.be/kv7u4-MU-8k?t=41m35s []

Leave a Reply