GWT-uredivanje-1

Kako dodati dodatnog korisnika u Google webmasters tools

Posted on Posted in Web i Tehnologija

Naprednim korisnicima će se ovaj članka/tutorial činiti naivnim, ali ipak ne treba zanemariti činjenicu kako ne postoje glupa pitanja, što znači da će i ovaj Google webmasters tools tutorial svakako biti od koristi.

Dodavanje dodatnih usera u Google webmasters tools

Korak 1

Ulogorajte se u Google webmasters tools na adresi https://www.google.com/webmasters/tools

Korak 2

Nakon logiranja otvoriti će se Google webmasters tools dashboard, koji će prikazati listu web stranica koje ste Vi dodali ili koje su vlasnici drugih web stranica podijelili sa Vama. U ovom koraku odaberite web stranicu koju želite podijeliti sa drugim korisnikom.

Korak 3

Kada su se podaci stranice kojuželite podijeliti učitali. Kliknite na kotačić koji se nalazi u desnom kutu.

GWT-uredivanje-1

Korak 4

Klikom na kotačić za uređivanje pojavio se kotačić sa dodatnim podešenjima, gdje ćete odabrati Korisnici i vlasnici web lokacije

GWT-uredivanje korisnika

Korak 5

Kliknite na dodaj novog korisnika.

GWT-uredivanje-3

Korak 6

Pojavit će se prozor gdje ćete unijeti email adresu korisnika sa kojim želite dijeliti podatke Google webmasters toolsa, kao i razinu ograničenja. Ukoliko želite dopustiti samo praćenje podataka stavite ograničenu dozvolu, ili ukoliko želite dati pun pristup odobrite potpun pristup.

GWT-uredivanje-4

Ovdje je Vaš posao završen. Osoba sa kojom dijelite podatke primiti će email obavijest da ima pristup Vašoj web stranici.

Leave a Reply