gacademy

Koliko dobro poznajete Google Analytics? Saznajte sa Google Analytics Academy!

Posted on Posted in SEO Vijesti

Kako bi Google poučio svoje korisnike kako koristiti analize koje pružaju svojim korisnicima, u listopadu prošle godine pokrenuli su Analytics akademiju. Naravno, svi ljubitelji Google-a su pohrlili i predbilježili se prvom tečaju koji je Google pokrenuo, a to je “Digital Analytics Fundamentals“.

gacademy

Najnoviji tečaj na njihovoj akademiji je “Google Analytics Platform Principles”, dakle načela i osnove korištenja Google Analytics alata, savršeno za početnike koji do sada apsolutno ništa nisu znali o Google Analytics-u. Ako niste sudjelovali i pogledali video tutoriale Justin Cutroni-a za “Digital Analytics Fundamentals” toplo vam to preporučamo. Objasnit će vam zašto vam je Google Analytics zapravo potreban i koliko je koristan u današnjem poslovnom svijetu, pogotovo ako je vaše poslovanje online.

S tečajem Google Analytics Platform Principles naučit ćete kako ovaj alat prikuplja, pretvara i organizira podatke, te iz njih stvara izvješća. A ako ste vlasnik tvrtke, s boljim razumijevanjem Google Analytics opcija poboljšat ćete primjenu i otkriti podatke vezane za svoj posao kojih zasigurno do sada niste bili ni svjesni.

Ono što je najbolje u ovom tečaju jeste da je potpuno besplatan. Registrirati se može svatko, a s obzirom da je već počeo (11. ožujka) savjetujemo da to napravite što prije jer je samo do 27. ožujka moguće dobiti certifikat (ukoliko vam je on bitan). Kasnije ćete se moći informirati o svemu i pristupiti ispitu, ali nećete moći dobiti certifikat. Dakle, potpuno je besplatan i sve što vam treba je Google račun.

Što ćete naučiti

Online tečaj je podijeljen na 4 komponente: prikupljanje podataka, obradu podataka, konfiguraciju i kreiranje izvješća. Naučit ćete ključne pojmove Google Analytics-a kako bi što bolje razumijeli što je unique visitor, visit, sessions, SDK i ostali pojmove. Naučit ćete kako Google Analytics prikuplja podatke na raznim uređajima, kako se podaci obrađuju prije nego se iz njih kreiraju izvješća i kako prilagoditi i maksimalno iskoristiti podatke za potrebe svog poslovanja.

Koliko vremenski tečaj traje

Vrijeme ovog tečaja predviđenog za certifikat je 3 tjedna, stoga budite spremni provesti sate i sate gledajući video instrukcije i čitajući skripte (da, uz svaki video dolazi i pisani oblik predavanja). Naravno, ako vam nešto nije jasno ili biste voljeli više saznati više informacija o nekom segmentu na usluzi su vam Google+ zajednice kreirane baš za ovu svrhu i 2 hang-outa koja će biti organizirana tijekom razdoblja tečaja. Još jedna opcija koju Google nudi su kvizovi i vježbe. Nakon svakog odgledanog videa možete riješiti kratak kviz i isprobati naučeno upravo u Google Analytics-u na svom website-u. Odlična prilika za vidjeti što vam je jasno, a što biste trebali malo “ponoviti”. Odlična stvar u ovom Google-ovom tečaju je što možete prilagoditi tempo učenja kako vama odgovara. Možete svaki dan učiti po segment ili proći cijeli tečaj u jednoj večeri i pristupiti ispitu, ovisno o vašoj spremnosti i zainteresiranosti.

Završni ispit

Kada budete spremni (ponavljamo, imate vremena do 27. ožujka) možete pristupiti završnom ispitu za koji, ako vam bodovni prag prelazi više od 80%, dobijate certifikat. Ako ste se posvetili ovom tečaju i pažljivo ste odslušali Justinova predavanja, onda vam ovo ne bi trebao biti problem. Zapamtite, i ako probate ništa nemožete izgubiti, i ako ne riješite točno prvi puta, budite uporni, ponovite predavanja iz kojih ste imali krive odgovore (da, pokažu vam koji su vam netočni odgovori) i pristupite ispitu ponovno.

Ukoliko imate kakvih pitanja, a da vam mi u tome možemo pomoći slobodno nam se javite na email ili našu Facebook ili G+ stranicu.

Sretno!

Leave a Reply