SEM – Search Engine Marketing

SEM je oblik oglašavanja na internetu koji promovira tvrtke kroz povećanje njihove vidljivosti u SERP-u (Search Engine Results Pages). Vidljivost u SERP-u je povećana kroz plaćene i besplatne inkluzije. DEJAN SEM strateški SEM paketi (search engine marketing) usluga prilagođeni su malim, srednjim i velikim te korporativnim tvrtkama. Naše usluge uključuju SEO (search engine optimization), SMM (social media marketing) i PPC (pay-per-click) oglašavanje.

google-yahoo-bing-logo

Naš tim SEM stručnjaka surađuje s malim, srednjim tvrtkama i velikim, korporativnim klijenatima kako bi im omogućili kvalitetan promet uz najniže troškove po upitu.

  • Ocjena kvalitete
  • Strategija
  • Više od SEM-a

Ocjena kvalitete

Graf SEO pozicioniranja

Sljedeći navod iz Google AdWords Centra za pomoć objašnjava ocjenu kvalitete (Quality Score):

“Sustav AdWords izračunava ocjenu kvalitete (Quality Score) za svaku od Vaših ključnih riječi. On uzima u obzir niz čimbenika kako bi se odredilo koliko je ključna riječ relevantna za tekst oglasa i korisnikov upit za pretraživanje. Ocjena kvalitete ključne riječi često se ažurira te je usko povezana s njezinom izvedbom. Općenito, visoka ocjena kvalitete znači da vaša ključna riječ pokreće oglase na višem položaju i po nižoj cijeni po kliku (CPC).”

Referenca: Google AdWords Centar za pomoć “Provjera i uvid u ocjenu kvalitete”

Ocjena kvalitete Google AdWords-a, ilustrirana na lijevoj strani,  prikazuje važnost različitih čimbenika koji utječu na učinkovitost bilo koje PPC kampanje. Ovi faktori nisu uvijek u jednakoj srazmjeri i razlikuju se ovisno o računu ili kampanji. Velik dio ocjene kvalitete Google AdWords modela je logična primjena osnovnih pojmova kao što su “relevantnost” i stoga se mogu primijeniti i na druge PPC platforme kao što su Yahoo!.

Naši SEM stručnjaci će pažljivo ispitati Vaš ​​PPC račun (ako je primjenjivo), Vašu industriju, konkurente i razne druge kriterije kako bi odredili najbolji PPC paket i smjer za Vašu kampanju, osiguravajući da PPC račun bude usklađen s načelima na kojima je AdWords utemeljen.

Strategija

Primjenjujemo razne metode unutar naše SEM strategije kako bi se osigurao odličan povrat ulaganja i najbolje moguće rezultate za naše klijente. Novi alati i tehnike koje omogućuju trgovcima poboljšanje učinkovitosti i djelotvornosti SEM računa se stalno ažuriraju i razumijevanje njih je od velike važnosti za nas. Osim ukorak s tim napretkom, mi rutinski koristimo i sljedeće pojmove i alate da biste dobili najbolje rezultate:

Smanjenje cost per acquisition (CPA):

Neprekidno poboljšanje kampanje relevantnosti praćenjem modela kao što je “Google ocjena kvalitete” (Google Quality Score) sustava, samo su neki od načina kojima nastojimo poboljšati Vaš CPA.

Povećanje konverzija:

Razvijamo ekonomične strategije proučavajući podatke iz “Google Analytics-a” i primjenjujemo taktike kao što su “usporedno testiranje”, “proširene ključne riječi” i “AdWords Eksperimenti” kako bismo povećali rast konverzija.

 

Više od SEM-a

Dejan SEM-u primarni fokus je PPC oglašavanje, međutim, ostale usluge koje pružamo uključuju: optimizacija stopa konverzije (conversion rate optimisation – CRO), optimizacija društveno medijskih profila (social media optimisation – SMO), optimizacija internetskih stranica (search engine optimisation – SEO), viralni marketing, pisanje sadržaja, web dizajn, multimedija i programiranje.

Da biste razgovarali su o poboljšanju web stranice Vaše tvrtke i njenom pozicioniranju nazovite nas na 095 44 23 444  ili pošaljite upit online.

SEM Usluge

DEJAN SEM nudi nekoliko mogućnosti tvrtkama orijentiranim na poboljšanju ciljanih pozicija na Internetu. Ovo se postiže izgradnjom i kontinuiranom optimizacijom računa, vođenih našim stručnjacima za Internet marketing. Ne samo da nudimo PPC Management (Pay Per Click) nego možemo pomoći i sa: optimizacijom Internet stranica (Search Engine Optimization,SEO), marketingom društvenih medija (Social Media Marketing, SMM) i optimizacijom povećanja konverzije web stranica (Conversion Rate Optimisation, CRO).

Pay Per Click Management

Glavni fokus DEJAN SEM-a je Pay Per Click oglašavanje koristeći platforme poput Google AdWords ili Yahoo! i Bing. Naši ugovori za uslugu PPC Managementa nisu strogo definirani, i zbog toga uvijek pokušavamo postići najmanju moguću cijenu po akviziciji (cost per acquisition, CPA).

Google oglašavanje

Najpopularniji oblik PPC oglašavanja je Google AdWords. Google trenutno drži oko 70% tržišta u Australiji, dok Yahoo! i Bing drže većinu od preostalih 30%. Mnogo tvrtki izabire profesionalni AdWords Management zbog sve sofisticiranijeg izgleda same platforme. Ako želite da Vam Google oglašavanje obavi jedan od najboljih timova u Australiji, nazovite nas na 095 44 23 444.

SEM Paketi

Svaka industrija i tvrtka su različite te zahtjevaju različite razine angažiranosti Vama dodijeljenog tima. Započnite kontaktom našeg stručnjaka za Online Marketing, kako biste saznali koji je paket najpovoljniji za vas. Možete nas kontaktirati putem kontakt stranice ili nazvati 095 44 23 444.

Korporativni SEM

Naš stručni tim u potpunosti je obučen za upravljanje velikim računima korporativnih klijenata. Ako trebate upravljanje Vašim korporativnim SEM računom slobodno nas kontaktirajte već danas, kako bi mogli pristupiti vašem individualnom slučaju te kreirati ponudu za Vas.

Često postavljena pitanja

P: Koliko ključnih riječi mogu odabrati? 
O: Nema ograničenja. Onoliko koliko je potrebno kako bi se postigao promet i prodaja u skladu sa učinkovitom strategijom.

P: Kako određujete mjesečnu cijenu?
O: Cijena ovisi o troškovima oglašavanja.

P: Koliko vremena je potrebno?
O: Vaš projekt bit će napravljen i pokrenut unutar 24 sata.

P: Kad mogu očekivati rezultate?
O: Pozitivni rezultati obično se primjete nakon 2 do 4 tjedna, no ponekad je potrebno nekoliko mjeseci da bi se primjetio početni povrat investicija (ROI, povrat investicije).

P: Što ćete točno vi napraviti? 
O: Različiti optimizacijski zadaci su bezgranični i ovise o vašoj trenutnoj situaciji. Svakako ćete moći pristupiti našem Basecamp programu, koji će vam omogućiti uvid u sve što se poduzima.

Kako započeti?

Nazovite nas na 095 44 23 444 ili nas kontaktirajte.